plandag 2022
skyline brussel

Locatie

PlanDag 2022 te gast bij perspective.brussels – 19 mei 2022 in Brussel

Van de barricades op de grens tussen België en Nederland tot de grote verschillen in impact en beleving van de coronamaatregelen tussen bevolkingsgroepen. Het leven heeft zich tijdens de pandemie in bubbels teruggeplooid. Daar ontsnappen ook de ontwerp-, onderzoeks- en beleidspraktijk in het ruimtelijke domein niet aan. Reden om het fenomeen met collega’s in het vak onder de loep te houden. En is een PlanDag in het meertalige en multiculturele Brussel daarvoor geen ideale gelegenheid?

Als je het ons vraagt, is de hoofdstad van België en Europa de uitgelezen plek om met elkaar over bubbel-breken te discussiëren. Het tweetalige stadsgewest op het kruispunt van de Latijnse en Germaanse cultuurtradities maakt in de Belgische federale staatsstructuur autonoom zijn ruimtelijk beleid. Het superdiverse Brussel is een laboratorium voor complexe stedelijke en stadsregionale uitdagingen.

PlanDag is in 2022 te gast bij perspective.brussels, het planningsbureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zie voor meer informatie over perspective.brussels de website https://perspective.brussels/nl